Solrosfröpanerad kycklingfilé med bönsallad
Bönor och frön ger denna näringstäta rätt ett mycket lågt GI. Ny forskning har dessutom kopplat de omättade fetterna i solrosfrön till minskad bukfetma.
Pass
Mat och hälsa
Så här gör du
Solrospanerad kycklingfilé: Häll soja och solroskärnor på varsin tallrik. Halvera tjockleken på filéerna och vänd först kycklingen i soja, sedan i solrosfrön. Fräs kycklingen i rapsolja ca 3-4 minuter på låg-medelhög värme på varje sida så att den får lite färg och blir genomstekt (obs! solrosfrön bränns lätt så ha inte för hög värme). Krydda med svartpeppar.
Citronyoghurt: Rengör citronen noga (välj gärna ekologisk citron när du använder skalet). Riv ner det yttersta av citronskalet och vitlök i matyoghurten och smaka av med salt och peppar.
Bönsallad: Dela sparrisen i mindre bitar och fräs i rapsolja i ca 5 minuter. Skölj av bönorna, dela körsbärstomaterna på mitten och tärna gurkan. Blanda ingredienserna till salladen i en stor skål och ringla över lite rapsolja.
Servera den solrosfröpanerade kycklingfilén med bönsallad, citronyoghurt och grovt bröd.